Ciobanesc Australian

Ciobanesc Australian
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

Rasa de caini: Ciobanesc Australian

Origine SUA
Inaltime 45.0 – 58.0 cm
Greutate 16.0 – 34.0 kg

Istoric rasa:

   Rasa Ciobanesc Australian isi are originea in muntii Pirinei, in tara bascilor, la granita dintre Spania si Franta. Ciobanii basti au emigrat in Australia impreuna cu cainii lor si de aici, in America de Nord unde fermierii americani au dezvoltat rasa.

.

  Este un caine de talie medie, mai mult lung decat inalt. Are un cap puternic plat putin bombat. Botul usor ascutit este de aceiasi lungime sau putin mai mic decat craniul; ochii sunt caprui-albastrii sau combinatie intre aceste culori. Urechile triunghiulare situate sus pe cap sunt purtate cazut in mod curent si inainte cand cainele este atent. Pieptul este proeminent dar nu lat. Coada este scurta, maxim 10 cm, dreapta si cateodata lipseste. Blana este dublu stratificata cu un strat inferior dens si unul exterior de lungime medie dreapta sau usor ondulata. Masculii au blana mai deasa decat femelele. Blana unui Ciobanesc Australian are diverse culori: caramiziu, rosu inchis, negru-albastrui, negru complet, maro complet, cu sau fara pete albe sau cafenii.

  Este un caine activ, inteligent caruia ii place sa invete si sa munceasca. Este un foarte bun caine de paza, vigilent, mereu in alerta. Ca animal de casa este loial, temperat, atasat de familia care are grija de el, cu dispozitie pentru joaca. Este prietenos cu copiii si precaut cu strainii. Se intelege bine cu alti caini. Are un puternic instinct de vanator si s-ar putea sa creeze probleme cu animalele mici daca nu este bine socializat.

  Blana unui Ciobanesc Australian necesita ingrijire mai ales primavara in perioada de naparlire, in rest nu are nevoie de prea multa ingrijire.

  Are nevoie de exercitii zilnice, spatiu pentru miscare si sa fie mere implicat in activitati. Cel mai fericit este cu un stapan sportiv care sa ii acorde multa atentie.

  Se dreseaza usor deoarece este un caine inteligent care invata usor si cu placere. Trebuie  facute exercitii de dresaj regulat si sa fie tinut ocupat cat mai mult timp posibil. Se recomanda antrenamente de agilitate, flyball sau concursuri de dresaj.

  Sunt folositi in vestul Statelor Unite, la manatul si paza turmelor si ca animale de companie. Dar mai pot fi folositi si pe post de caini utilitari insotind persoane cu handicap.

Rasa de caini Ciobanesc Australian

Comments are closed.s2Member®