Brittany

Brittany
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

Rase de caini: Brittany

Alte denumiri: American Brittany, Brittany Spaniel, Brittany Wiegref, Epagneul Breton

   Brittany este o rasa de caini pentru vanatoarea de pasari. Desi rasei i se atribuie familia Spaniel, caracteristicile acestui caine sunt mai apropiate de cele ale familiilor Pointer si Setter.

   Numele de “Brittany” vine de la o regiune in nord-vestul Frantei. Imagini ale rasei Brittany au fost vazute pentru prima data pe broderii si picturi datand din secolul al XVII-lea. Prima inregistrare scrisa si verificabila a acestei rase vine dintr-o descriere a unei partide de vanatori, scrisa de Reverend Davies in 1850. Davies descrie vanatoarea alaturi de mici caini cu coada taiata, alerti, foarte buni la adus prada. Cam in aceeasi perioada, se presupune ca varianta moderna a rasei Brittany s-a format prin imperecherea cu caini din rasa Setter Englez.

   Rasa a fost recunoscuta pentru prima data in 1907, cand un mascul alb cu portocaliu pe nume “Boy” a fost inregistrat in Franta. Drept rezultat, primele standarde ale rasei au fost stabilite in acelasi an. America a recunoscut rasa in 1931 si a fost aprobata de American Kennel Club in 1934. In 1982 numele “Spaniel” a fost inlaturat oficial, rasa numindu-se simplu, “Brittany”.


Comments are closed.s2Member®