Affenpinscher

Affenpinscher
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

Rase de caini: Affenpinscher

   Affenpinscher este o rasă de câini din familia terierilor, de origine germană, datând din secolul XVIII-lea, numele provenind din cuvântul german Affe însemnând maimuță.

Reguli de hranire

   Affenpinscher -ii nu au un regim special de hrănire. În general au un apetit mare, deși ocazional devin pretențioși. Au o tendință de a mânca în exces, și se îngrașă ușor dacă nu este supravegheat consumul de mâncare.

Durata de viata

   Affenpinscher -ii trăiesc în mod normal până la 12 – 15 ani.

Descrieri fizice generale

   Câinii din această rasă sunt mici, gen terrieri, cu sprâncene stufoase și cu o expresie de maimuță poznașă. Blana este aspră și inegală ca lungime de-a lungul corpului ajutând oarecum la expresia lor comică. Au mișcarea vioaie, trufașă.

Inaltimea si greutatea

   Femela sau masculul măsoară între 24-28 cm, și cântărește între 3-4 kg.

Istorie

   Rasa Affenpinscher este una din cele mai vechi rase, cunoscute din secolul XVII și astfel de câini apar și la picturi din secolul XV și secolul XVI. Aceștia au fost primii câini cu “față de maimuță” și sunt strămosii celorlalte 2 rase, Grifonul belgian și Grifonul de Bruxelles, care au de asemenea față de maimuță. Se crede că rasa Affenpinscher a existat în două mărimi, cea mică supravețuiește astăzi, cea mare a dispărut.

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.s2Member®