Primul adapost de caini si animale abandonate se deschide la Cernavoda

Primul adapost de caini si animale abandonate se deschide la Cernavoda

   Pana si vietatile abandonate se bucura de atentia comunitatii europene, iar Romania trebuie sa se alinieze la standardele pe care aceasta le impune si in acest domeniu. Astfel, in 4 octombrie la ora 11.00 in Cernavoda (Romania) va fi inaugurat noul adapost de caini si alte animale abandonate – Footprints of Joy -, proiect al organizatiei italiene Save the Dogs.

   Este vorba despre o facilitate de ultima generatie, adapost de caini cu impact minim asupra mediului, care se intinde pe 5 hectare si care va cuprinde si sediul principal al organizatiei. Tarcurile generoase, care au atat spatiu acoperit cat si spatiu interior, gazduiesc 350 de caini si 70 de cai si magarusi. De asemenea, pe langa un adapost de caini, in viitorul apropiat se vor amenaja si un nou adapost de pisici si o clinica veterinara foarte moderna care va functiona si ca un centru de bune practici pentru tinerii medici veterinari.

   Centrul va fi locul de referinţă unde se vor desfăşura programe educaţionale şi de terapie cu animale pentru copii şi de asemenea va avea un centru pentru voluntariat.

Primari din mai multe oraşe din România au fost invitaţi la eveniment, pentru că intenţia Save the Dogs este de a transforma acest centru într-un model pentru toată ţara.

 Articol preluat de pe business-forum.ro

Citeste tot articolul


Comments are closed.s2Member®