Ce-i de facut in cazul otravirii la caini

Ce-i de facut in cazul otravirii la caini

   Otravirea la caini, de cele mai multe ori accidentala, reprezinta una dintre cele mai intalnite cauze ale decesului cainilor. Cand un caine este otravit, rapiditatea cu care reactionam si eficienta cu care o facem, sunt vitale pentru soarta cainelui. Insa stim exact cum sa procedam? Iata patru pasi simpli care pot salva viata cainelui nostru, in caz de otravire sau intoxicare.

Pasul 1: Evalueaza situatia

   Identifica ce anume ti-a otravit cainele. La ce fel de substante a fost expus sau ce a ingerat. Gaseste eticheta, ingredientele active din sursa intoxicarii, precum si ce cantitate a ingerat sau in ce masura a fost expus. Indeparteaza orice alte substante nocive la care cainele poate sa ajunga. Evalueaza simptomele cainelui. Chiar daca se comporta normal, expunerea la toxine poate sa fi existat oricum.

Pasul 2: Suna urgent la un cabinet veterinar recunoscut

   Odata ce ai primele informatii, suna cat de repede poti la un cabinet veterinar de incredere. Medicii veterinari pot determina daca expunerea pe care cainele tau a suferit-o poate fi considerata otravitoare si daca un tratament suplimentar este necesar. Pentru toxinele ingerate, provocarea vomei este preferata de fiecare data, insa poate fi contraindicata pentru unele toxine (precum hidrocarburile, acid de baterie, substante corozive etc.), sau in unele conditii (afectiuni neurologice, dificultati respiratorii etc.) Pentru contactul corporal cu substante toxice, imbaierea cainelui folosind detergent lichid de vase este de multe ori necesara si eficienta.

Pasul 3: NU administra cainelui tau nici un medicament decat daca este recomandat de medicul veterinar

   Multi oameni se gandesc ca vor ajuta cainele administrandu-le remedii pe care le au la indemana, de care au auzit ca functioneaza, precum lapte, sare, aspirina etc. Reactiile adverse la aceste metode pot cateodata sa fie mai grave decat intoxicatia in sine. Pastreaza-ti calmul si nu-i da cainelui tau nimic in afara de ce recomanda medicul veterinar.

Pasul 4: Du-te dupa ajutor

   Daca este nevoie de un tratament aditional, transporta cainele la cabinetul veterinar, sau la un spital veterinar din apropiere. Ia pe cineva care sa supravegheze cainele atunci cand conduci, daca este cazul, astfel incat sa eviti distragerea atentiei de la condus. Se impun unele masuri de precauti pentru oameni, in cazul in care cainele a fost expus anumitor substante toxice, cum ar fi fosfatul de zinc, sau substantele inflamabile.

Comments are closed.s2Member®