Corgi Galez Pembroke

Corgi Galez Pembroke
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

Rase de caini: Corgi Galez Pembroke

   Corgi Galez Pembroke reprezinta o rasa de caini de cireada, originara din Pembrokeshire, Tara Galilor. Este una dintre cele doua rase cunoscute generalist sub numele de Corgi Galez. Cealalta rasa de corgi galez este Corgi Galez Cardigan. Rasa Corgi Galez Pembroke este mai tanara decat cea Cardigan. Sunt rasa preferata a Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, aceasta detinand 16 exemplare.

   Corgi Galez Pembroke ocupa unul dintre locurile fruntase la capitolul inteligenta. Sunt foarte afectivi, iubesc sa fie inclusi in familie si au tendinta de a-si urma stapanii oriunde s-ar duce. Au o nesecata dorinta de a face pe placul stapanului, asadar cainii din rasa Corgi Galez Pembroke sunt deschisi dresajului si anternamentului, desi cateodata pot fi incapatanati.

 Corgi Galez Pembroke este de dimensiuni mici, puternic, alert si activ, care dă impresia de forță și putere într-un corp mic.
Capul reamintește forma și aspectul de vulpe. Coada este scurta in general, în mod natural. Se mai practica in unele tari si amputarea cozii in cazul in care puii au coada lunga. Rețineți că, în unele țări europene, cum ar fi Suedia, practica de amputarea sau tăiere a cozi a fost interzisă.
Parul este de diverse culori, destul de lung si neted, cum ar fi rosu, negru, bej sau negru si cafeniu, de obicei, cu pete albe. Corgi Galez Pembroke mediu, are o înălțime de la 25 la 30 cm, o lungime de 30-38 cm și greutate de la 11 la 14 kg.

 Corgi-ul Galez Pembroke este descris ca fiind un caine cu o personalitate fericita, foarte loial stăpânilor lor și foarte dur.
Ei au fost crescuti pentru animale turmă, astfel încât pot fi un pic dominatori.
O formare adecvată va preveni acest lucru fara să devină o problemă. Dresaj consecvent este cel mai bun mod de a aborda probleme de comportament.
Ei sunt caini de paza naturali și vor latra la straini si oameni de neîncredere si pe care nu-i cunosc, deci socializarea timpurie este o necesitate.
Dacă socializeaza devreme, acesti caini sunt animale de companie bune si pentru alte animale de companie de familie.

Corgi-ul Galez Pembroke este o rasa in general sanatoasa, insa pot avea probleme de spate si cu articulatiile mai ales daca se ingrasa.
Trebuie insa sa aveti grija si cu ochii acestora, datorita faptului sa pot prezenta displazii oculare, iar un examen oftalmologic va depista totodata si displazia de retina.
In cazul in care doriti sa va achizitionati un caine Corgi Galez Pembroke, va trebui sa-l verificati cu atentie sa nu aiba probleme si sa cereti cat mai multe detalii asupra modului lor de hranire.
Este un caine foarte activ, dar tendința de a-l păstra ca animal de companie în gospodăriile mici, reduce activitatea lor.
Dacă la aceasta se adaugă excesele alimentare… duce rapid obezitate.
Un câine mediu necesită 150 la 300 grame de hrana pe zi echilibrată comercială. O caracteristică destul de comună este lacomia lor, ceea ce duce la supraalimentare.
Speranța lor de viață este de 12-14 de ani.

 Corgi-ul Galez Pembroke este un caine ce poate fi luat oriunde cu familia, deoarece este usor de transportat, se intelege bine cu copiii si are nevoie de exercitiu fizic aproximativ o ora pe zi.
Sunt caini foarte afectuosi, se potrivesc unei familii active cat si uneia care face mai putine iesiri in aer liber.

 Sunt caini ascultatori si inteligenti, sunt devotati familiei, iar daca au in grija lor copii foarte mici nu vor fi agresivi cu acestia cu conditia sa nu fie tratati cu lipsa de respect.  Este indicat sa fie dresati de mici chiar daca aparent sunt linistiti.

 Aceasta rasa a fost folosit pentru pășunat.
Tărani săraci din acea vreme au rămas la pășunat în domeniile deschise ale Coroanei și a fost necesar un câine rapid si inteligent pentru a putea muta, aduna si conduce vitele .
Pembroke este acest tip de câine, inălțimea sa redusă permitand alergatul printre vite fara sa fie lovit.


Comments are closed.s2Member®