Ciobanesc de Bucovina

Ciobanesc de Bucovina

Rase de caini: Ciobanesc de Bucovina

Istoric

Cainele Ciobanesc de Bucovina a fost selecționat dintr-o rasă naturală existentă în Carpați, principalul motiv fiind utilitatea (câine de pază și apărare). Grație aspectului viguros, aceasta rasă are mulți amatori în România. În Bucovina acestei rase i s-a acordat treptat o atenție sporită, îndeosebi din anii ’90. Se depun eforturi pentru îmbunătățirea rasei.

Este un foarte bun câine de pază pentru locuințe, proprietăți si al turmelor de animale. Cainele Ciobanesc de Bucovina obișnuiește să patruleze în timpul nopții proprietățile pe care le păzește. Este un excelent însoțitor pe munte, un plăcut animal de companie ce adoră să se joace cu copiii.

Este un câine de talie mare 65-78 cm la 68-80 kg, impozant, solid, bine construit, cu osatura puternică. Deși este masiv nu este un câine greoi. Blana este dublă și bogată. În general aceasta este albă cu pete bine definite negre sau de culoare nisipului. Poate fi și alb tigrat sau total alb sau negru dar aceste exemplare nu sunt foarte căutate.

Comments are closed.s2Member®