Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

Rase de caini: Cavalier King Charles Spaniel

   Cainele din rasa Cavalier King Charles Spaniel este un spaniel de statura mica, clasat in grupa toy. Reprezinta una dintre cele mai populare rase in Marea Britanie. Incepand cu anul 2000, a crescut in popularitate si in Statele Unite. Cavalier King Charles Spaniel este o rasa mai mica de spaniel, iar adultii Cavalier au adesea aceleasi dimensiuni ca si cateii adolescenti din celelalte ramuri Spaniel. Cainele din aceasta rasa prezinta o blana matasoasa si de obicei o coada netaiata. Rasa este prietenoasa, afectiva si pretabila atat pentru copii cat si pentru alte animale.

    Rasa Cavalier King Charles Spaniel s-a schimbat drastic la finalul sec. al 17-lea, cand a fost imperecheata cu rase ce prezentau nasul turtit.

Istoric:
In timpul secolului 16, o rasa de spanieli era foarte populara in randurile nobilimii din Anglia. Oamenii timpului credeau ca acesti caini pot tine puricii si mustele la distanta si chiar ca pot preveni anumite afectiuni ale stomacului. Cainii din aceasta rasa erau adesea numiti “Spaniel Gentle”, sau “Comforter”, pentru ca doamnele epocii obisnuiau sa aiba cate un spaniel in poala atunci cand calatoreau cu trasura iarna, ca sa le tina de cald. Charles I a avut un spaniel pe nume Rogue, in timpul sederii sale la castelul Carisbrooke. Totusi, rasa Cavalier King Spaniel este apropiat asociata cu Charles II, despre care se spunea ca “Majestatea Sa nu esta vazuta aproape niciodata fara cainii sai micuti”. Exista chiar si un mit cum ca regele a emis o hotarare prin care cainilor din rasa Cavalier King Charles Spaniel sa le fie permis accesul in orice loc public.


Comments are closed.s2Member®