Azawakh

Azawakh

Rase de caini: Azawakh

Azawakh este un câine de 61-73 cm. și de 16-25 kg., originar în Mali, Burkina Faso, Niger, Algeria, Sahel.

Istoric rasa

Acest câine își are originea din zonele aride ale Saharei. A fost crescut și pentru vânǎtoare, ca animal de pazǎ și companie de catre Tuaregi. Este o rasă rară în zilele noastre.

  Cainele din rasa Azawakh este un câine de talie mare, mai mult înalt decat lung, zvelt, suplu. Are un cap destul de mic, îngust, un bot lung, conic, nas negru. Ochii sunt ovali, de marime medie și închiși la culoare. Urechile sunt medii ca marime, triunghiulare, pliate pe lânga cap. Are un gât lung și subțire, un piept foarte adanc care urca brusc spre stomacul foarte îngust. Blana are un par scurt, fin și poate fi roșu, galben sau roșu amestecat cu alb și negru. Are labele albe și uneori este alb pe frunte și piept.

Blana nu necesita prea multǎ îngrijire. Un periaj ocazional este suficient.

  Cainele din rasa Azawakh se simte cel mai bine într-o curte îngrǎditǎ unde se poate mișca în voie și își poate consuma mǎcar o parte din energia pe care o posedǎ. Este recomandat persoanelor active, cǎrora le place sǎ facǎ lungi plimbari pe bicicleta, însoțiți de câine. Nu este recomandat sǎ fie lasat liber caci s-ar putea sǎ plece dupa pisici sau alte animale pe care le considera vânat. Are nevoie de socializare, dresaj.

 Habitatul natural de viațǎ a unui Azawakh

Este un câine independent care se dreseaza mai greu. Este bine sa fie dresat de o persoanǎ cu experiențǎ. Dresajul trebuie sa fie facut cu multa rabdare, sa fie ferm, dar blând, prietenos, pentru a câștiga încrederea și respectul câinelui. Cu o atitudine severa se pot obține rezultate bune.

Este un câine folosit pentru vânǎtoare de animale mici și mari dar și ca animal de paza.

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.s2Member®