American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier
  • Energie
  • Exercitiu
  • Afectiune
  • Dresaj
  • Protectie
User rating

 Rase de caini: American Pit Bull Terrier

   Cainele American Pit Bull Terrier (APBT) este un caine de dumensiuni medii, corpolent, cu par scurt, ai carui stramosi timpurii vin din Anglia si Irlanda. Rasa face parte din clasa molosser.

   De-a lungul secolului 19, Anglia, Irlanda si Scotia au inceput sa experimenteza cu incrucisari intre caini din rasa bulldog si caini din rasa terrier, in cautarea unui caine in care sa se regaseasca pofta de joaca, viteza si agilitatea unui terrier cu puterea si aspectul atletic ale unui bulldog.

   La sfarsitul sec. 19 si inceputul secolului 20, cainele din rasa American Pit Bull Terrier a fost folosit pentru rapunerea taurilor si a ursilor. Atunci cand rapunerea taurilor a fost considerata inumana, cainele a fost folosit pentru ratting (un sport in care un numar de sobolani erau bagati intr-o groapa impreuna cu cainele) si pentru luptele intre caini. De acolo vine si adaugarea temernului “Pit = eng. GROAPA” in denumirea rasei American Pit Bull Terrier.

   In timp, cainii American Pit Bull Terrier au fost domesticiti in numar din ce in ce mai mare datorita loialitatii, a dragostei si a calmitatii  de care dau dovada fata de stapan. In America, fermierii foloseau cainii American Pit Bull Terrier pentru protectie, ca si caini de cireada, pentru prinderea bovinelor semi-salbatice si pentru vanat. Cainele a fost folosit in Primul si Al Doilea Razboi Mondial ca si mesager pe campul de lupta.

   Odata un caine foarte popular in Statele Unite, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, popularitatea rasei American Pit Bull Terrier a inceput sa scada, in favoarea altor rase de caini.


Comments are closed.s2Member®