Top 11 cele mai scumpe rase de caini

Top 11 cele mai scumpe rase de caini

   Un caine poate fi prietenul cel mai bun al omului. oferind companie, protectie si devotament neconditionat. Insa ai putea sa cheltuiesti mii de dolari – chiar milioane – ca sa iti cumperi unul?

   Un numar de calitati si trasaturi contribuie la cresterea valorii unui caine: linia de urmasi puri, parinti premiati, raritatea rasei – toate acestea pot creste semnificativ costurile achizitionarii unui catel. Insa statutul de “celebritate” al unui caine aduce un aport considerabil asupra pretului, asa cum usor se poate exemplifica prin uriasa popularitate pe care a cunoscut-o rasa Chihuahua. Un boom pe care multi l-au numit “sindromul Paris Hilton”.

   Lista de mai jos prezinta cei mai scumpi caini din lume. Topul este pur informativ, pe-aceasta lista incapand multe alte rase de caini. Insa, daca esti in cautare de un nou prieten, mai degraba te sfatuim sa vizitezi un adapost apropiat de tine si sa adopti un catelus pentru care nu va conta daca esti bogat sau sarac!

Corgi Galez Pembroke: $1,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Rasa Corgi Galez Pemroke isi are radacinile in Pembrokeshire, Tara Galilor, unde, potrivit legendei servea drept calut pentru nimfe (de-aici cica i se trage si modelul blanitei de pe spate, in forma de sa). Rasa este faimoasa si datorita afinitatii pe care Regina Elisabeta a II-a o are pentru acesti caini, regina detinand cateva exemplare. Cainii din rasa Corgi Galez Pembroke sunt preferatii roialitatii engleze de peste 70 de ani. Pretul acestor caini se potriveste statutului lor elitistic: cainii Corgi pot costa pana la $1,000 USD, in functie de pedigree.

Saluki: $2,500

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Cunoscut si sub numele de “Ogarul Gazela”, “Ogarul Arabic”, sau “Ogar Persian”, rasa Saluki se presupune a fi una dintre cele mai vechi rase de caini domesticiti, din lume. Referirile la aceasta rasa apar atat in mormintele egiptenilor antici, cat si in Biblie. Linia stramosilor rasei, precum si aspectul gratios, au determinat popularitatea rasei. Insa cainii Saluki au nevioe de un efort considerabil in ingrijire:  are nevoie de mult spatiu pentru a alerga si este pretentios la mancare. Fara a lua in considerare costurile necesare intretinerii acestei rase de caini, un Saluki te poate costa pana la $2,500 USD

Chow Chow: $1,000-$8,500

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Ca si la Saluki, rasa Chow Chow este una veche, ce apare pe vase de lut ale Chinei antice inca din anii 206 i. Ch. Numele chinezesc al rasei este Songshi Quan, ce literalmente inseamna “caine leu-pufos”. Prietenos si protectiv, un Chow Chow poate pleca de la $1,000 pana la $8,500 USD..


Ogar Egiptean Faraon: $2,500-$6,500

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Se presupune ca Ogarul Egiptean Faraon este originar din Egiptul antic, unde servea drept companion loial al faraonilor, inainte de a fo adus pe insula Malta. In 1974, Ogarul Faraon a fost declarat cainele national al Maltei, deoarece a fost crescut exclusiv acolo, timp de 2000 de ani. Datorita linie pure de urmasi si a raritatii, un Ogar Egiptean Faraon poate costa intre $2,500 si $6,500 USD.

Bulldog Englez: $9,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Acest catel ridat si incruntat poate sa para un dur, in Bulldogul Englez e binecunoscut pentru prietenia si veselia sa. Datorita temperamentului bland, popularitatea rasei ca si animal de companie a crescut considerabil in ultimii ani. Credeti sau nu, un Bulldog Englez rasa pura, cumparat de la un canisa recunoscuta, poate sa coste pana la $9,000 USD!.

Canadian Eskimo: $7,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   In sec, al 19-lea, rasa Canadian Eskimo era foarte solicitata pentru expeditiile polare, insa introducerea snowmobile-lor au condus la declinul rasei. In 1986, rasa a fost reinoita odata cu inregistrarea catorva exemplare de Canadian Eskimo la Canadian Kennel Club, insa in ciuda eforturilor crescatorilor, exista putine exemplare ale acestei rase. Pentru ca sunt asa de rari, un catelus din aceasta rasa poate costa pana la $7,000 USD..

Löwchen: $5,000-$8,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Se presupune ca Löwchen (“micutul leu” in Germana) era un caine de companie in Europa pre-renascentista; doamnele epocii ii aranjau blana sa semene cu ca a unui leu si isi incalzeau piciarele sub caine (!). Popularitatea rasei a continuat in anii 1800, insa numarul de exemplare a inceput sa scada dupa cele doua razboaie mondiale. Astazi, rasa Lowchen este privita ca una extrem de rara, pretul unui caine din aceasta rasa situandu-se intre $5,000 si $8,000 USD..

Samoyed: $4,000-$11,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Un caine superb, un caine de expozitie, Samoyed -ul este un caine prietenos si plin de energie. Dragostea cainelui pentru alergare si manatul turmelor se trage din mostenirea genetica din Siberia, unde rasa era folosita la tractarea saniilor si manatul caprioarelor. In functie de canisa si locatie, pretul pentru un exemplar Samoyed rasa pura este intre $4,000 si $11,000 USD..

Cavalier King Charles Spaniel: $1,000-$14,000

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Aceasta este inca o rasa ce are legaturi stranse cu regalitatea. Numit dupa regele Charles II, acest spaniel a fost crescut special pentru a se potrivi cainilor pictati in portretul regelui de catre Sir Anthony van Dyck. Probabil datorita acestor mosteniri regale, cainii din aceasta rasa au preturi cuprinse intre $1,000 si $14,000 USD.

Ciobanesc German: $230,00

   Una dintre cele mai populare rase ale lumii, Ciobanescul German are capacitatea de a fi un caine de familie excelent, dar si un caine de temut, excelent pentru paza si protectie. Specimene pure, certificate, din aceasta rasa, pot costa de la $1,000 la $24,000 USD. Insa un Ciobanesc German dresat pentru paza si protectie, poate ridica pretul pana la $50,000 USD, la fel de scump ca un Land Rover! Intr-un articol recent al New York Times se specifica un Ciobanesc German pe nume Julia, in varsta de trei ani, ce a fost dresat pentru paza si protectie. Cainele a fost cumparat la pretul de $230,000 USD, pentru a servi ca bodyguard pentru un director si familia sa.

Mastiff Tibetan: $1.5 milioane

Top 11 cele mai scumpre rase de caini

   Cainele Mastiff Tibetan reprezinta un simbol al statutului social printre elitele Chinei. Costul unui exemplar obisnuit este intre $2,000 si $7,000 USD, insa cel mai scump mastiff vandut vreodata a valorat incredibila suma de $1,5 milioane dolari. Mastiff -ul, numit Hong Dong (“Big Splash”), a fost crescut cu o dieta de carne slaba de vita, pui, melci de mare si porumb de mare. Pretul exorbitant poate fi atribuit liniei de urmasi superbi si prospectele de crestere. Cel putin noul proprietar, un bogat baron al carbunelui, va putea sa-si amortizeze cheltuiala prin imprumutarea cainelui catre crescatori. Acestia din urma platesc si $100,000 USD pentru a beneficia de genele cainelui-vedeta in liniile lor de caini.
sursa foto: www.learnvest.com

   Nu uita, totusi: un caine luat din adapost, un caine caruia ii oferi un camin, nu costa nimic, dar te poate face sa te simti de milioane!

Comments are closed.s2Member®