Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

Stereotipuri adevarate despre cei ce sunt iubitori de caini

Poate un animalut de casa sa-ti evidentieze personalitatea?
   Esti un iubitor de caini, sau de pisici? Raspunsul la aceasta intrebare poate spune multe despre personalitatea ta. Un sondaj efectuat de Universitatea Texas din Austin a evidentiat ca unele stereotipuri despre iubitorii de caini si cei de pisici, sunt adevarate. Asadar, poti semana cu prietenul tau blanos mai mult decat iti dai seama.

Trasatura iubitorilor de caini: Constiinciosi

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Chestionarul sondajului mentionat mai sus ruga participantii sa se identifice ca iubitori de caini sau iubitori de pisici si includea peste 40 de intrebari, menite sa arate adevarata personalitate a indivizilor care completau chestionarul. Rezultatele au aratat ca participantii iubitori de caini sunt cu 11 procente mai constiinciosi decat iubitorii de pisici, cu accentul pe urmatoarele trasaturi:

 • Auto-disciplina
 • Simt puternic al datoriei
 • Tendinta de a fi “planificatori”

Trasatura iubitorilor de caini: Extrovertiti

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici
   Esti extrovertit? Daca sunteti iubitori de caini, este foarte probabil sa fie adevarat. Persoanele care s-au identificat drept iubitori de caini s-au dovedit a fi, ca si grup, cu 15% mai extrovertiti decat iubitorii de pisici. Asta inseamna:

 • Personalitate sociabila
 • Entuziasti
 • Pozitivi
 • Energetici

Trasatura iubitorilor de caini: Agreabili

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

Potrivit sondajului, daca esti un iubitor de caini, esti cu 13% mai agreabil decat un iubitor de pisici. Persoanele agreabile tind sa fie:

 • Increzatoare
 • Altruiste
 • Amabile
 • Afective
 • Sociabile

Tipicul iubitorilor de caini

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Cainii au tendinta de a fi energici, fideli, maleabili si foarte sociabili. La fel se intampla si cu iubitorii de caini. Insa autorul sondajului de care vorbim, doctorul in psihologie Sam Gosling, admite ca diferentele dintre iubitorii de caini si cei de pisici nu sunt mari. “Este o certitudine ca multi iubitori de caini au trasaturile iubitorilor de pisici si invers, insa baza trasaturilor ramane”, spune Gosling.

Iubitorii de caini sunt mai multi decat iubitorii de pisici

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Dintre cele 4.500 de persoane care au participat la sondajul facut de Gosling si colegiul sau, Carson J. Sandy, 46% s-au identificat a fi iubitori de caini. Doar 12% s-au declarat iubitori de pisici. Restul de 28% au declarat ca iubesc si cainii si pisicile in aceeasi masura, iar 15% au declarat ca nu le plac nici cainii nici pisicile.

 • Avantajele cainilor:


Iubitor si credincios

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Cainii si-au castigat pe drept reputati de a fi cei mai buni prieteni ai omului, indiferent de dimensiuni sau rasa. Cainii sunt animale sciabile si cauta cu bucurie compania umana. Anumite rase, precum rasa Rottweiler, sunt si excelente rase de protectie.

Energie fara limite

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Daca esti in cautarea unui partener de joaca, nu poti gasi unul mai bun decat un caine. Desi unele rase de caini au mai multa energie decat altele, majoritatea cainilor sunt jucausi si iubesc activitatile in aer liber. Un caine poate fi un excelent companion pentru joggeri si aventurieri montani, sau oameni care pur si simplu iubesc sa se plimbe prin parc. Daca ai de gand sa tii si la silueta ta, cainele este un partener de exercitii perfect. Exercitiile sunt la fel de importante pentru un caini ca si pentru oameni.

 • Dezavantajele cainilor:


Trebuie sa fie dresati

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Chiar si cel mai bun caine poate avea cateodata un comportament nu chiar dragut. Cainii latra, sar, sapa, trag de lesa, maraie si musca. Pentru a diminua comportamentele nedorite, este necesar sa-ti inveti cainele ce este acceptabil si ce nu. Unii caini sunt usor de dresat, altii au nevoie de mai mult timp si antrenament. In orice caz, este nevioe de o investire de bani si timp, pentru a scoate la iveala ce-i mai bun in cainele tau.

Par peste tot

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Toti cainii naparlesc, chiar si cei asa-numiti “hipoalergenici”. Cu cat blana este mai lunga si mai deasa, cu atat mai mult par este de asteptat pe haine, covoare si pe mobila. Cainii se si murdaresc usor daca nu sunt periati si ingrijiti frecvent, asadar asteapta-te sa-ti imbaiezi si sa-ti periezi cainele foarte des.

Ce spune cainele tau?

Iubitori de caini vs. iubitori de pisici

   Daca stii sa citesti semnele corporale ale caineliu tau, iti poti da imediat seama ce incearca sa spuna, sau cum se simte. Spre exemplu:

 • Bulbuca ochii daca se simt amenintati
 • Prezinta un “ranjet” ca semn al supunerii
 • Isi lasa urechile pe spate cand sunt prietenosi
 • Incearca la propriu sa se faca mici, atunci cand sunt speriati.

Citeste ce spune sondajul despre iubitorii de pisici pe www.ajutor-pisici.ro

sursa foto: webmd.com

Comments are closed.s2Member®